Recepty > omáčky > vařená majonéza z mléka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml mléka, 2 vaječné žloutky, 80 g tuku, ocet, 2 lžíce hrubé mouky, sůl, cukr, hořčice, pepř
Jak připravit tento recept:
Mouku a vaječné žloutky ušleháme v troše mléka na zahoustlou kašičku a poté zbylým mlékem rozředíme. Hrnek umístíme do vodní lázně a šleháme, až začne houstnout. Nesmí se vařit, aby se nesrazila. Odstavíme ji, přidáme pokrájený tuk, okyselíme, osolíme, opepříme a přidáme dle chuti hořčici. Hrnek vyjmeme z vodní lázně a šleháme do zchladnutí.
Další recepty:
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Cuketa na kari vaříme, dokud mléko nezhoustne.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Italské špagety podle tohoto receptu se připravují špagety v Itálii.
Tatarák z lososa a nivy.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuře na kari a ananasu 5 minut zapečeme.
Limetková omáčka na lososa s kousky chřestu.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje vařená majonéza z mléka a recept na přípravu.