Recepty > kuře > vařená paštika z husích jater
Potřebné suroviny:
250 g husích jater, 1 cibule, 2 vejce, sůl, 1 lžička koření, tj. pepř, hřebíček, majoránka, nové koření, husí sádlo na formu, 100 g hovězího masa, 100 g vepřového masa, 1/8 litru vývaru z drůbeže
Postup přípravy:
Odblaněná játra i hovězí a vepřové maso dvakrát umeleme na masovém mlýnku najemno. Umeleme i cibuli. Přidáme vejce, sůl, jemně tlučené koření a vše dobře vařečkou promícháme v míse. Podle potřeby zředíme vývarem. Pudinkovou formu nebo silnější porcelánové hrnky dobře vymažeme husím sádlem, sádlo necháme ztuhnout, pak hrnky naplníme míšeninou, přikryjeme papírem, ovážeme a dáme do vodní lázně na 90 minut vařit. Po uvaření necháme vychladnout, vyklopíme, krájíme a upravujeme na mísu nebo chleby.
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží rizoto z dlouhozrnné rýže.
Rybí pěna ze šprotů na chleba.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Křenová pěna kterou naplníme do kelímků.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Pečená krůtí stehna recept na přípravu.
Hovězí játrová paštika
Recept na přípravu jídla vařená paštika z husích jater přináší na talíř svoji chuť.