Recepty > kuře > vařené kohoutí maso prokládané brambory a lečem
Potřebné suroviny:
400 g vykostěného vařeného kohoutího masa
1 sklenice sterilovaného leča
750 g brambor uvařených ve slupce
olej
0,25 l smetany
sůl
3 vejce
vegeta
2 lžíce nadrobno sekané zelené petrželové natě
Postup přípravy:
Vykostěné vařené kohoutí maso nakrájíme na malé kousky. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáč důkladně vymažeme olejem. Dno poklademe vrstvou brambor nakrájených na kolečka. Na ně rozvrstvíme kousky vařeného kohoutího masa, které přelijeme sterilovaným lečem. Překryjeme opět kolečky zbylých brambor. Nakonec zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali sůl a vegetu, vejce a drobně sekanou zelenou petrželovou nať. Vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 30 až 40 minut.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Plněné kuřecí řízky podáváme s vařenými brambory.
Polévka z uzeného kolena do které vmícháme zakysanou smetanu.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Grilovaná kuřecí křídla podáváme s chlebem.
Slepice pečená na slanině a cibuli podávaná s noky, rýží nebo knedlíky.
Kachna pečená na pomerančích s bramborovou kaší.
Pečené kuře na žampionech v troubě zapečeme.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme moukou nebo chlebovou střídkou.
Kuřecí kebab recept na doma připravený.
Staročeská česnečka s kmínovým chlebem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Marinovaná vepřová kýta
Recept na přípravu jídla vařené kohoutí maso prokládané brambory a lečem přináší na talíř inspiraci.