Recepty > moučníky a dezerty > vdolečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 hrnky polohrubé mouky, 2 lžíce pískového cukru, 2-3 lžíce ztuženého tuku, 1/2 kostky droždí, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, hladká mouka na posypání, tuk na smažení, zakysaná smetana na zdobení, povidla na zdobení, špetka soli
Recept na přípravu:
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, dáme 12 lžíce mouky a řídký kvásek necháme kynout. Do zbylé mouky dáme sůl, zbývající cukr, vejce, tuk a kvásek. Vypracované těsto necháme dokynout. Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Smažíme je po obou stranách do červena. Zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky
Vdolečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.