Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vdolečky bez kynutí

Vdolečky bez kynutí

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g hladké mouky, 1 vejce, 1 bílý jogurt, 250 g měkkého tvarohu, 1 tekutá šlehačka, 1 lžíce sody, špetka soli, trochu r. tresti

Recept na přípravu:

Všechny ingredience zpracovat do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem, tvarohem, navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo kysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bavorské vdolečky

Recepty
Motto

Vdolečky bez kynutí vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.