Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vdolečky s ovocným jogurtem

Vdolečky s ovocným jogurtem

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 kg polohrubé mouky, 5 dl mléka, 120 g másla, 4 lžíce cukru, 1 žloutek, olej, ovocný jogurt

Recept na přípravu:

Z droždí, vlažného mléka, trochu mouky, cukru a soli si připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Pak do zbytku mouky přidáme žloutek, zbytek mléka, rozpuštěné máslo a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Na válu z něj rozválíme asi 7 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a ta necháme ještě 15 minut vykynout. Pak do každého uděláme důlek a důlkem dolů dáme vdolečky do rozpáleného oleje a opečeme z obou stran dozlatova. Hotové vdolečky zdobíme ovocným jogurtem s cukrem.

Další recepty:
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bavorské vdolečky

Recepty
Motto

Vdolečky s ovocným jogurtem vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.