Recepty > moučníky a dezerty > vdolečky z trouby
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla nebo tuku Hera, 500 g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostička droždí (42g), 3 lžíce rozpuštěného másla, několik kapek r. tresti, povidla, tvaroh, zakysaná smetana, cukr
Recept na přípravu:
Nejprve si uděláme klasickým způsobem kvásek a pak z uvedených surovin vypracujeme těsto. Těsto necháme hodinu vykynout, potom si těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 °C cca 13 minutek, chce to sledovat - podle typu trouby. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s několika kapkami tresti. Zdobíme povidly (kdo má raději marmeládu, dá si marmeládu) a lehce oslazenou zakysanou smetanou nebo oslazeným tvarohem.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Bavorské vdolečky
Vdolečky z trouby vykouzlí na stole lahodnou chuť.