Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vdolky s hruškovými povidly

Vdolky s hruškovými povidly

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 bal. droždí, 250 ml mléka, lžička cukru, 500 g hladké mouky, 100 g rozpuštěného másla + na plech a na potření, špetka soli, 1 vejce
Na potření či posypání: hrušková povidla, strouhaný tvrdý tvaroh, šlehačka nebo 1 přibináček

Recept na přípravu:

Z droždí, 150 ml mléka a cukru nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte zbytek mléka, vejce, máslo a kvásek. Zadělejte těsto a nechte hodinu kynout. Vytvarujte vdolky pomocí lžíce a na vymazaném plechu je nechte ještě 15 min.kynout. Vdolky pak upečte v troubě dozlatova na 180°C. Ještě horké je potírejte rozpuštěným máslem a nakonec je pomažte povidly, posypte tvarohem a ozdobte šlehačkou nebo pribináčkem Lehce pocukrujte.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Bavorské vdolečky

Recepty
Motto

Vdolky s hruškovými povidly vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.