Recepty > moučníky a dezerty > vdolky s povidly
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 15 g droždí, 60 g cukru, 250 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce oleje, povidla, 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti
Recept na přípravu:
Do mouky přidáme postupně vejce, cukr, sůl, lžíci oleje, vykynutý kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Potom vyválíme silnější plát a vykrajujeme vdolečky, které necháme asi 15 min nakynout. Palcem uděláme do středu vdolečků důlek (touto stranou vkládáme do oleje) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Tvaroh smícháme s cukrem, van. cukrem a zředíme mlékem. Vdolečky zdobíme povidly a tvarohem.
Další recepty:
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Dukátové buchtičky ze sušeného droždí můžeme ozdobit čepicí sněhu z bílků.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Bramborové šišky se zelím zapékáme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše smažíme.
Langoše bez kynutí
Vdolky s povidly vykouzlí na stole lahodnou chuť.