Recepty

Recepty > polévky > večerní polévka

Večerní polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

trocha oleje, 1 cibule, 2 párky, 3 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (400 g), 3 stroužky česneku, zelená petrželka

Recept na přípravu:

V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na kousky pokrájenou uzeninu a společně chvíli smažíme. Poté zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, opepříme, okmínujeme, dáme špetku majoránky a vaříme do změknutí brambor. Mouku rozmícháme ve smetaně, zamícháme do polévky, přisypeme zcezené a propláchnuté fazole a všechno společně chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme, případně opepříme, nakonec přidáme prolisovaný česnek a dále nevaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Kotlíková polévka do které přidáme utřený česnek.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Fazolačka z červených fazolí se zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z červené čočky a rajčat s celerovou natí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Kuře pečené v římském hrnci dopečeme odkryté.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami

Recepty
Motto

Večerní polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.