Recepty > polévky > večerní zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g zelených fazolek, 350 g hrášku, 350 g mrkva, 2 větší cibule, 1/2 většího pórku, 500 g dýně, dvě hrsti sušených hub, kytici kadeřávku, sůl, nové koření, černý pepř, polévkovou lžíci sečuánského pepře, 350 g čínských nudlí, olej
Recept na přípravu:
Rozpálíme olej, oloupeme, omyjeme a nakrájíme cibuli na polokroužky a vložíme ji na rozpálený olej. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, zelený hrášek (čerstvý nebo mražený), zelené fazolky (čerstvé nebo mražené), na pŕoužky nakrájený omytý kadeřávek bez košťálu, pouze listy a na hrubé nudličky nastrouhanou oloupanou dýni hokaido. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, sušené houby, sůl, nové koření, černý pepř a v hmoždíři utlučený sečuánský pepř. Vše provaříme a jakmile je zelenina dobře uvařená a polévka má barvu i chuť, přidáme do ní čínské nudle. Necháme ještě 5 minut vařit a můžeme podávat.
Další recepty:
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Italská rajčatová omáčka kterou ozdobíme lístky bazalky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Studená rajčatová polévka kterou poklademe několika lístky máty.
Pikantní česnečka kterou posypeme drobně nakrájenými vejci.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Bramborová polévka s koprem do které přidáme rozkrájená vejce.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Zeleninová polévka s krupičkou
Večerní zeleninová polévka má své kouzlo.