Recepty > polévky > vegetariánská špaldová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst špaldových vloček, 1 litr vody, hrst ovesných vloček, kostka zeleninového bujónu, mražená zelenina na svíčkovou a mražená brokolice, 2 lžíce másla, Vegeta, muškátový oříšek
Recept na přípravu:
Hrst špaldových vloček nebo zrna propláchneme a ve vodě vaříme asi 15 minut. Pak přidáme oprané ovesné vločky a vaříme dalších 15 minut. Vložíme kostku zeleninového bujónu, mraženou zeleninu a ještě chvíli vaříme, až zelenina změkne. Dochutíme hrudkou másla, Vegetou a špetkou muškátového oříšku.
Další recepty:
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Oukrop z bramborového vývaru.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Celerová polévka s knedlíčky houskovými.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Valašská kyselica s brambory.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Zeleninová polévka s nudlemi
Vegetariánská špaldová polévka má své chuťové kouzlo.