Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční beránek se šlehačkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 l polohrubé mouky, 1/4 l mletého cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vajíčka a 1 šlehačku
Sníh: 1 hrnek bílků, 2 a 1/2 hrnku cukru krystal, trochu citronové šťávy nebo octa
Sníh: vše šleháme ve vodní lázni do tuha, poté dáme do pytlíku a děláme na těle ovečky vlnovky, které necháme tak asi 4-5 dní zaschnout.
Recept na přípravu:
Vše smícháme dohromady a dáme péct. Vymastíme a vysypeme hrubou mouku formu, pečeme asi necelou hodinu. Pak ho necháme do druhého dne, aby pořádně vychladl. Ušleháme si sníh a pytlíkem zdobíme, jako očička a nosík dáváme zrnkovou kávu, nakonec zavážeme mašli kolem krku.
Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Recept na linecké cukroví
Velikonoční beránek se šlehačkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.