Recepty > kuře > velikonoční kuře s nádivkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 větší kuře, 4 housky nebo rohlíky, 4 syrová vejce, 2 vařená vejce, 4 lžíce mléka, 50 g slaniny, polovina červené kapie, 50 g šunky, 50 g tvrdého sýru, hrst bylinek (kopřiva, čerstvá petrželka nebo rukola), sušené italské koření, sůl, mletý pepř, kořenící směs Aromat
Postup přípravy:
Kuře vykostíme tak, abychom získali plát kuřecího masa bez kostí. Vykostěné maso nasolíme a posypeme z obou stran kořenící směsí Aromat.
Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kolečka, navlhčíme 4 syrovými vejci rozkvedlanými v mléce a necháme vsáknout. Přidáme rozkrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájenou kapii, šunku, sýr a slaninu, nasekanou petželovou nať, mladou kopřivu nebo jiné bylinky, přisolíme a přidáme polovinu kávové lžičky kořenící směsi Aromat, špetku sušeného italského koření a lehce připepříme. Nádivku položíme na plát masa, který sviname a nití zašijeme. Vložíme do vymazeného pekáče a pečeme bez pokličky v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C za mírného podlévání. Každých 20 minut kuře obrátíme a přeléváme výpekem. Pečeme cca 1 hodinu. Při podávání nakrájíme.
Další jídla:
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Kuře na paprice s rýží.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Játra na divoko s brusinkami.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Pečená krůta s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo velikonoční kuře s nádivkou.