Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g polohrubé mouky, 110 g másla, 80 g cukru, 2 vaječné žloutky a 1 celé vejce, 250 ml mléka, 25 g droždí, šťáva z poloviny citronu, špetka soli, špetka muškátového oříšku, citronová kůra, 50 g mandlí, 50 g rozinek, 1 vejce na potření, mandle na posypání
Recept na přípravu:
Rozinky si předem namočíme. K droždí a mléku postupně přidáme všechny ostatní suroviny, nic by nemělo být studené, jinak těsto nevykyne. Vypracujeme těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny v teple kynout. Vykynutý bochánek potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme v troubě předem vyhřáté na teplotu 160 °C horkovzduch 45 minut.
Další recepty:
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
České buchty ze dvou těst.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Koláč s tvarohem na plechu.
Velikonoční nádivka s kopřivami uzeným masem a rohlíky.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Velikonoční nádivka z plece.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Velikonoční mazanec z tvarohového těsta
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami.