Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční mazanec s tvarohem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrst pražených mandlí
Na potření: 1 vejce
Těsto: 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 160 g másla, 1 lžička citronové kůry, 180 g cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 500 g hladké mouky, polovina citronu
Recept na přípravu:
Měkké máslo utřeme s cukrem do pěny a poté postupně zašleháme vejce, vanilkový cukr, měkký tvaroh, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Bochánek položíme na plech vyložený pečícím papírem. Nahoře nařízneme křížek, celý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme praženými mandlemi. Plech s bochánkem vložíme do předem vyhřáté trouby, prvních 20 minut pečeme při 160 °C, poté teplotu zvýšíme na 180 °C a dopékáme dozlatova.
Mazanec s tvarohem po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako velikonoční pochutnání.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Koláč s tvarohem na plechu.
České buchty ze dvou těst.
Velikonoční nádivka s kopřivami uzeným masem a rohlíky.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Velikonoční nádivka z plece.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Velikonoční mazanec z tvarohového těsta
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm velikonoční mazanec s tvarohem.