Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční mazanec z tvarohového těsta
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 2 tvarohy, 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 3 vejce + plus vejce s mlékem na potření, 1 vanilkový cukr, 2 balíčky prášku do pečiva, citronová kůra, rozinky, které alespoň 1 hodinu předem namočíme, posekané mandle, Tuk na vymazání, alobal
Recept na přípravu:
Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec, vanilkového cukru, namočených rozinek a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které položíme na vál a rozkrojíme na polovinu. Uválíme dva mazance, které položíme na alobalem vyložený a máslem vytřený plech. Mazance nůžkami rozkrojíme do kříže a hojně potřeme vejcem s troškou mléka. Pečeme zvolna při teplotě 160 °C skoro hodinu, zda je mazanec hotový, zkusíme špejlí.
Další recepty:
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
České buchty ze dvou těst.
Velikonoční nádivka s kopřivami uzeným masem a rohlíky.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Velikonoční nádivka z plece.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Velikonoční mazanec s rozinkami.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Velikonoční vánočka recept
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm velikonoční mazanec z tvarohového těsta.