Recepty

Recepty > vepřové maso > velikonoční nádivka

Recept - Velikonoční nádivka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vepřové plece, 250 g uzeného bůčku nebo uzené krkovice, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 4 rohlíky nebo housky, 1/4 litru mléka, 2 lžíce nasekané petržele, 2 lžíce nasekaných kopřiv (listů kopřivy), 4 lžíce strouhanky, pepř, sůl, muškátový květ, 6 vajec, máslo

Postup přípravy:

Obě masa uvaříme, každé zvlášť. Do vody s vepřovou plecí přidáme šalvěj. Do vody s uzeným masem přidáme tymián. Když masa vychladnou, nakrájíme je na malé kostičky, vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, mléko, nasekanou petržel, kopřivy a strouhanku. Dochutíme pepřem, solí, muškátovým květem a přidáme vaječné žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme do směsi a nádivku vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme přibližně 30 minut při teplotě 180 °C.

Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, segedínský guláš, zapečené vepřové kotlety, vepřová kýta na bramborech a klobáse, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, roštěnka z vepřové kotlety, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové medailonky s omáčkou Mornay

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.