Recepty > vepřové maso > velikonoční nádivka s kopřivami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g uzeného vepřového masa, 8 tvrdších rohlíků, 200 ml smetany na šlehání, 8 vajec, 400 g mladých kopřiv, 1 cibule, 4 stroužky česneku, majoránka, pažitka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce vegety, 2 lžíce oleje, máslo na vymazání formy
Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
Na kostičky nakrájené rohlíky vložíme do mísy, přilijeme smetanu smíchanou s vaječnými žloutky, přidáme kostičky uzeného masa, nakrájené listy kopřiv, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, majoránku, nasekanou pažitku, sůl, pepř a vegetu. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme olej a vyšlehaný sníh z bílků. Takto připravenou směs dáme do vymazané formy a pečeme při 180 °C asi 50 minut.
Hotovou velikonoční nádivku vyklopíme z formy a podáváme nakrájenou na plátky.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřová rolka se šunkou a sýrem, řecké brambory, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, zapečené vepřové kotlety, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí rolka, dijonské brambory
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.