Recepty > kuře > velikonoční nádivka se špenátem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 starších rohlíků, 4 vajec, 100 g listového špenátu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 ml mléka, 100 g kuřecích jater, sůl, mletý pepř, majoránka
Postup přípravy:
Nakrájené rohlíky přelijeme teplým mlékem, přidáme cibuli a česnek jemně nasekané, vaječné žloutky, uvařená nakrájená kuřecí játra a spařený nakrájený špenát, vše osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou, přidáme z vaječných bílků vyšlehaný tuhý sníh, lehce promícháme, takto připravenou nádivku vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 150 °C přibližně 30 minut.
Další jídla:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Velikonoční nádivka pečená v strouhankou vysypaném pekáči.
Kuře s nádivkou má zlatavý povrch.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Krůtí maso na paprice zahustíme.
Kuře na divoko s bramborovou kaší.
Velikonoční mazanec s tvarohem podáváme jako velikonoční pochutnání.
Zelím nadívané kuře naporcujeme, vyjmeme z něj zelí a podáváme.
Marinovaná kuřecí křídla upečená v troubě.
Játra na divoko s brusinkami.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Pečená krůta s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo velikonoční nádivka se špenátem.