Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční pletánky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: sáček směsi na buchty, r. tresť, 1 vejce, 260 ml vlažné vody, 12 polévkových lžic oleje
Na posypání: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 balení vanilínového cukru
Recept na přípravu:
Směs na přípravu buchet smíchejte s přibaleným droždím a přidejte ostatní suroviny na těsto. Vypracujte hladké těsto, které nechejte 45 minut vykynout. Z těsta vyválejte válečky asi 12 cm dlouhé, které vždy po třech spleťte do copánku. Upletené copánky smažte v dostatečném množství horkého tuku po obou stranách. Po smažení položte na ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Smíchejte moučkový cukr s vanilínovým cukrem a ještě teplé pletánky ve směsi obalte.
Další recepty:
Vánočka mojí babičkyLívance pocukrovaná moučkovým cukrem.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Staročeská velikonoční vánočka
Velikonoční pletánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.