Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční vánočka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g cukru krystal, 1 sáček kvasnic, 1 šálek mléka, 1 kg polohrubé mouky, 60 g sádla, sůl, 125 g tuku na pečení, 4 vejce
Recept na přípravu:
V kastrůlku rozpustíme tuk a sádlo a přilijeme vlažné mléko. V robotu zpracujeme mouku, cukr, kvasnice, žloutky z vajíček a sůl. Přilijeme rozpuštěný tuk s mlékem a v robotu vypracujeme vláčné těsto. Vzniklé těsto necháme vykynout a upleteme z něho vánočku do libovolného tvaru. Vánočku položíme na vymazený plech, necháme ještě chvíli kynout a upečeme v předem mírně vyhřáté troubě, když povrch vánočky zrůžoví, teplo ještě stáhneme a dopečeme.
Další recepty:
Jablečný koláč na plech s polevou.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
České buchty ze dvou těst.
Tiramisu po česku posypeme kakaem.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Velikonoční nádivka z plece.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Koláč z jogurtu
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm velikonoční vánočka.