Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční zajíčci z třeného těsta

Velikonoční zajíčci z třeného těsta

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 vejce, 120 g Hery, 180 g cukru krupice, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 ml vlažného mléka, 240 g polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku

Recept na přípravu:

Změklou Heru vyšleháme s cukry do pěny. Postupně přidáme žloutky. Pak přisypáváme mouku s práškem, přilijeme mléko a nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do 2 forem na zajíčka. Formy předtím vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme asi 30 min při 170 st. (HVT). Po upečení necháme chvíli vychladnout a pak vyklopíme z formy. Poprášíme cukrem nebo polijeme polevou. Na oko použijeme rozinku nebo oříšek. Kolem krku uvážeme mašličku.

Další recepty:
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Lívance podle tradičního receptu.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Recept máslová bábovka

Recepty
Motto

Velikonoční zajíčci z třeného těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.