Recepty > játra > vepřová játra na zázvoru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g vepřových jater, sůl, 120 g červené cibule, 2 stroužky česneku, mletá paprika, mletý černý pepř, zázvor, mletý kmín, olej, 500 g bramborových vlnek Farm Frites, alobal
Postup přípravy:
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s nadrobno nakrájenou červenou cibulí a utřeným česnekem. Okořeníme mletou paprikou, mletým pepřem, nastrouhaným zázvorem a mletým kmínem. Játra zakapeme olejem, promícháme, rozdělíme na čtyři stejné části, které vložíme spolu s vlnkami Farm Frites na olejem předem vymazané kusy alobalu. Důkladně uzavřeme a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220 °C asi 18-20 minut.
Další recepty:
játra na cibulce, pivovarský tokáň, vepřové kotlety, guláš bez míchání, játra s anglickou slaninou a žampiony, segedínský guláš, grilovaná krkovice, pivovarské závitky s ledvinkami, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové maso v karamelu, zapečené kotlety na slanině, játra na divoko, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.