Recepty > kuře > vepřová játra s kuřecím masem na cibulce
Potřebné suroviny:
plátek kuřecího masa, 2 plátky vepřových jater, plátek anglické slaniny, mrkev, petržel, cibule, 2 lžíce kečupu, olivový olej, sůl, solamyl
Postup přípravy:
Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a restujeme. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli i osolené kuřecí a pak játra. Pár minut restujeme a potom přidáme kečup. Podlijeme trochou vody, dusíme do měkka a dosolíme. Do šťávy přimícháme solamyl a zahustíme.
Další jídla:
Kuřecí směs s rýží podáváme posypanou strouhaným sýrem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Španělská omeleta vlijeme na rozehřátý olej.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Meruňková omáčka k masu pečenému či grilovanému.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Pomerančový salát s olivami důkladně promícháme.
Kuřecí stehna na česneku
Recept, podle kterého se dá připravit vepřová játra s kuřecím masem na cibulce.