Recepty > vepřové maso > vepřová krkovice pečená v alobalu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g vepřové krkovice s kostí, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 kg brambor, 300 g cibule, palička česneku, 40 g sušených hub, olej, snítka rozmarýnu nebo tymiánu, alobal
Postup přípravy:
Plátky krkovice osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Brambory nakrájíme na jemné plátky a cibuli na měsíčky, promícháme s nasekaným česnekem, namočenými a scezenými sušenými houbami, solí a olejem. Tuto směs položíme na připravené plátky alobalu a nahoru přidáme krkovici a snítku bylinek. Alobal zabalíme a vložíme do předem vyhřáté trouby nebo na gril, kde necháme 40 minut péci nebo grilovat.
Další recepty:
vepřové maso v sýrovém županu, vepřová krkovice, pivovarský tokáň, jablka v županu, šou-šči, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, vepřová kýta na zelenině, domácí klobásy, zapečená vepřová krkovice, bůčková roláda, zavařené vepřové maso, vepřové řízky v zakysané smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.