Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová kýta na žampionech, bílém víně a smetaně

Recept - Vepřová kýta na žampionech, bílém víně a smetaně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mouky, olej, 2 lžíce másla, cibule, 300 g žampionů (čerstvé nebo konzervované), šálek bílého vína, sladká smetana

Postup přípravy:

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a vložíme na rozpálený olej, na kterém ji zprudka osmažíme.

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na plátky a osmahneme je. Zalijeme bílým vínem a podusíme. Nakonec přidáme smetanu, omáčku mírně prohřejeme ke zhoustnutí, poté přidáme maso a opět prohřejeme.

Další recepty:
vepřová pečeně s kysaným zelím, marinovaná vepřová žebra, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na česneku, vepřová kýta plněná vejci, vepřové kotlety na houbách, česnekové kapsy, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou, pohádková vepřová kýta

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.