Recepty > omáčky > vepřová panenka a brusinková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
olej, 1 lžička tymiánu, 400 g vepřové panenky, 80 g brusinkového džemu, 2 lžičky citronové šťávy, 30 g cukru, sůl
Jak připravit tento recept:
Vepřovou panenku ze všech stran osolíme a na oleji osmahneme. Mírně opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vypečenou šťávou naředěnou s potřebným množstvím vody a zakryté dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme do částečného změknutí.
Mezitím si připravíme omáčku. Cukr rozehřejeme s brusinkovým džemem a šťávou z citronu, necháme přejít varem a touto směsí přelijeme předpečené maso. Odkryté dopečeme do změknutí. Podáváme s hranolkami jako přílohou.
Další recepty:
Pikantní zelňačka ze sterilovaného zelí.
Brusinková omáčka k masu kterou vaříme a necháme zredukovat.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pikantní kuřecí nudličky podáváme s rýží nebo hranolkami.
Nakládaný hermelín necháme nekolik dní uležet v lednici.
Vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem přelijeme omáčkou.
Teplá brusinková omáčka s mandarinkami.
Kuřecí maso s brusinkami zaprášíme moukou a provaříme.
Pikantní brusinková omáčka z brusinkového kompotu.
Křehký koláč s brusinkami pečeme v troubě předem vyhřáté.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme na pánvi.
Kachní játrová paštika s brusinkami kterou necháme v lednici ztuhnout.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Brusinková omáčka z rybízu
Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová panenka a brusinková omáčka a recept na ni.