Recepty > vepřové maso > vepřová panenka na provensálském koření
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g vepřové panenky, olivový olej, sůl, pepř, provensálské koření, dijonská hořčice
Postup přípravy:
Vepřovou panenku naložíme do olivového oleje se solí, pepřem a provensálským kořením a necháme přes noc v chladu odležet.
Druhý den panenku zprudka osmahneme, namažeme dijonskou hořčicí, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a zvolna pečeme v troubě.
Vepřovou panenku na provensálském koření podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Další recepty:
vepřové plátky se špagetami a chřestem, vepřová panenka na víně, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.