Recepty > omáčky > vepřová panenka se žampionovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 pomeranče, 2 cibule, 300 g žampiony, 1 lžíce másla, 200 ml zeleninového vývaru, 400 g širokých nudlí, 600 g vepřové panenky, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 100 g zakysané smetany
Jak připravit tento recept:
Nadrobno pokrájenou cibuli zesklovatíme na másle, přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a krátce osmahneme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme. Nudle uvaříme dle návodu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a v pánvi smažíme z obou stran přibližně 3 minuty na rozehřátém másle. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme a udržujeme teplé. K žampionům přidáme med, zázvor a sójovou omáčku a zhruba 2 minuty podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Medailonky z vepřové panenky podáváme s těstovinami a omáčkou.
Další recepty:
vepřové kotlety, chilli omáčka, vepřové medailonky s omáčkou z cibule, boloňská omáčka, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, šípková omáčka s vepřovými medailonky, omáčka puttanesca, pivní marináda, omáčka ze tří druhů sýra, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, francouzská pórková polévka, sambal oelek, medová marináda
Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová panenka se žampionovou omáčkou.