Recepty

Recepty > omáčky > vepřová panenka ve švestkové omáčce

Vepřová panenka ve švestkové omáčce recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g vepřové panenky, 2-3 stroužky rozdrceného česneku, špetka pepře, lžička sladké papriky, dvě lžičky grilovacího koření, dvě lžíce oleje, šálek bílého vína, šálek čínské švestkové omáčky, lžíce škrobu, sůl

Jak připravit tento recept:

V malé misce smícháme česnek, sůl a koření a takto připravenou směsí potřeme maso ze všech stran. Smícháme bílé víno, švestkovou omáčkou a škrob, přelijeme směsí maso a dáme péct. Po dokonalém upečení necháme panenku patnáct minut odpočinout a poté krájíme na zhruba centimetrové plátky.

Další recepty:
Švestková omáčka k masu se zázvorem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Koprová omáčka se smetanou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Kuře na švestkové omáčce uchováme v alobalu.
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Švestková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová panenka ve švestkové omáčce na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.