Recepty > omáčky > vepřová panenka ve švestkové omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g vepřové panenky, 2-3 stroužky rozdrceného česneku, špetka pepře, lžička sladké papriky, dvě lžičky grilovacího koření, dvě lžíce oleje, šálek bílého vína, šálek čínské švestkové omáčky, lžíce škrobu, sůl
Jak připravit tento recept:
V malé misce smícháme česnek, sůl a koření a takto připravenou směsí potřeme maso ze všech stran. Smícháme bílé víno, švestkovou omáčkou a škrob, přelijeme směsí maso a dáme péct. Po dokonalém upečení necháme panenku patnáct minut odpočinout a poté krájíme na zhruba centimetrové plátky.
Další recepty:
Švestková omáčka k masu se zázvorem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Koprová omáčka se smetanou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Kuře na švestkové omáčce uchováme v alobalu.
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová panenka ve švestkové omáčce na přípravu.