Recepty > vepřové maso > vepřová pečeně na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Plátky vepřové pečeně, sůl, pepř, olej nebo tuk na pečení, 4 stroužky česneku
Postup přípravy:
Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do vymaštěné zapékací misky, přidáme prolisovaný česnek a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C, kde pečeme, dokud maso nezměkne. Během pečení mírně podléváme vodou.
Vepřovou pečeni na česneku podáváme s brambory posypanými zelenou petrželkou a zeleninovým salátem.
Další recepty:
kotlety s hroznovým vínem, marinovaná vepřová žebra, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vepřové kotlety na houbách, česnekové kapsy, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.