Recepty > vepřové maso > vepřová pečeně na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřové pečeně bez kosti, sůl, pepř, ojej, koření Vepřová pečeně, 1 sklenka suchého červeného vína, hladká mouka
Postup přípravy:
Omyté vepřové maso po stranách nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na rozpálený olej, okořeníme kořením Vepřová pečeně a osmažíme.
Maso i s výpekem vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C. Po 15 minutách maso otočíme, dokořeníme kořením Vepřová pečeně, podlijeme červeným vínem a pečeme dalších 10 minut. V případě potřeby doléváme vlažnou vodou. Maso vyjmeme ze zapékací mísy a výpek lehce zahustíme hladkou moukou.
Podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřová panenka na víně, vepřové plátky na cuketě, vepřová roláda s pórkem a Hermelínem, vepřové plecko na žampionech, džuveč, vepřové kotlety, zapečená vepřová krkovice, zapečené mexické plátky, plněné vepřové řízky v trojobalu, vajíčková tlačenka, velikonoční nádivka, domácí klobásy, debrecínské vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.