Recepty > vepřové maso > vepřová pečeně s kysaným zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg vepřového masa (plecko, krkovice, bůček), 2 cibule, sůl, česnek, kmín, kysané zelí
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na hrubo a polovinu vložíme do pekáče. Vepřové maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem,pokmínujeme a položíme do pekáče na cibuli, posypeme druhou polovinou cibule, podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde asi hodinu pečeme. Poté maso vyjmeme z pekáče, do pekáče přidáme oprané a nakrájené kysané zelí, na zelí znovu položíme maso opečenou stranou dolů a nezakryté dopečeme. Když je maso hotové, naporcujeme a podáváme se zelím z pekáčku a knedlíkem jako přílohou.
Další recepty:
vepřová pečeně na víně, marinovaná vepřová žebra, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na česneku, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vepřové kotlety na houbách, česnekové kapsy, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou, pohádková vepřová kýta
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.