Recepty > vepřové maso > vepřová plec s mrkví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g vepřového plecka vcelku (bez kosti), sůl, pepř, olej, 1 kostka zeleninového bujonu, 500 g mrkve, 1 lžička másla, 2 lžičky hladké mouky
Postup přípravy:
Osolené a opepřené vepřové plecko vložíme na rozehřátý olej a osmahneme z obou stran. Podlijeme horkou vodou, přidáme kostku bujonu a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou mrkev, máslo smíchané s hladkou moukou a pokračujeme v dušení, až je maso a mrkev měkká.
Vepřovou plec nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory.
Další recepty:
vepřové plátky se špagetami a chřestem, vepřová panenka na provensálském koření, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.