Recepty > omáčky > Vepřová plec se špenátovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g vepřové plece, 6 stroužků česneku, 1-2 lžíce předsmažené cibule, 200 g mraženého listového špenátu, olej, pepř, sůl, vývar, masox, jíška nebo mouka rozmíchaná ve smetaně, 200 ml smetany ke šlehání
Jak připravit tento recept:
Maso nakrájené na silné plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Poté přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme, mírně podlijeme vývarem, přidáme čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a dva stroužky česneku prolisované. Za průběžného podlévání dusíme doměkka. Poté přidáme špenát a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Nakonec přilijeme smetanu a zahustíme jíškou.
Další recepty:
kuře se sýrovou omáčkou, pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce, boloňská omáčka, jak udělat chilli omáčku, kuřecí maso se sýrovou omáčkou, domácí tatarka, houbová omáčka, pečené kuře na bazalce, pikantní krokety s hermelínem, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech, domácí klobásy, houbová omáčka se smetanou, čínská polévka, kuřecí prsíčka plněná hermelínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová plec se špenátovou omáčkou.