Recepty

Recepty > omáčky > Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Recept - Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vepřové plece, 6 stroužků česneku, 1-2 lžíce předsmažené cibule, 200 g mraženého listového špenátu, olej, pepř, sůl, vývar, masox, jíška nebo mouka rozmíchaná ve smetaně, 200 ml smetany ke šlehání

Jak připravit tento recept:

Maso nakrájené na silné plátky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Poté přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme, mírně podlijeme vývarem, přidáme čtyři stroužky česneku pokrájené na plátky a dva stroužky česneku prolisované. Za průběžného podlévání dusíme doměkka. Poté přidáme špenát a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Nakonec přilijeme smetanu a zahustíme jíškou.

Další recepty:
kuře se sýrovou omáčkou, pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce, boloňská omáčka, jak udělat chilli omáčku, kuřecí maso se sýrovou omáčkou, domácí tatarka, houbová omáčka, pečené kuře na bazalce, pikantní krokety s hermelínem, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech, domácí klobásy, houbová omáčka se smetanou, čínská polévka, kuřecí prsíčka plněná hermelínem

Recepty
Vepřová plec

Dozvíte se zde, jak se připravuje vepřová plec se špenátovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.