Recepty > vepřové maso > vepřová roláda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Plát z vepřové kýty (cca 1 kg), sůl, pepř, plnotučná hořčice, 25 dkg šunkového salámu, 4 míchaná vajíčka, sterilovaný hrášek, máslo, nit
Postup přípravy:
Plát masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunkového salámu, na salám rozprostřeme míchaná vajíčka a posypeme hráškem. Stočením plátu vytvoříme roládu, ovážeme nití, vložíme do pekáče podlitého vodou a na roládu poklademe kousky másla. V předem vyhřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu.
Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, holandské řízky, slovenské strapačky, masový dort, selský řízek, vepřová roláda s pórkem a Hermelínem, pikantní vepřová krkovička, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, bůčková roláda, domácí klobásy, vepřové nudličky na víně, kuřecí roláda
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.