Recepty > vepřové maso > vepřová směs se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové maso, olej, cibule, sůl, mletá paprika, kmín, rajčatový protlak, zelí, vývar, červená paprika, česnek
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso a osmahneme, osolíme, přidáme mletou papriku, kmín a 2 lžíce rajčatového protlaku, ještě chvilku pokračujeme ve smažení a poté přidáme na nudličky nakrájené zelí, podlijeme vývarem a necháme 45 minut dusit pod pokličkou. Ke konci přidáme nakrájenou červenou papriku a necháme vydusit do měkka. Nakonec přidáme utřený česnek.
Můžeme podávat buďto s chlebem, nebo vložit přímo do chleba: z chleba odstraníme střídku a vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 °C, kde 10 minut zapečeme.
Další recepty:
marinované vepřové kotlety rošťák, marinovaná vepřová žebra, vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na česneku, vepřové kotlety na houbách, vepřové maso marinované v česnekovo-feferonkové marinádě, medová marináda, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové plátečky po zahradnicku, kuřecí směs
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.