Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky

Recept - Vepřová směs se zelím a houbami na bramboráky

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g libového vepřového, 1 velká cibule, 100 g anglické slaniny, 200 g žampionů, 100 g hlívy ústřičné, 300 g kysaného zelí, estragon, saturejka, 100 ml bílého vína, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 smetana ke šlehání nebo šlehačka, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme společně se slaninou nakrájenou na jemné nudličky, přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso, které dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Přidáme nakrájené žampiony a hlívu, propláchnuté, okapané, pokrájené kysané zelí, estragon, saturejku, bílé víno, podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme. Když je maso měkké, přidáme šlehačku, zakysanou smetanu a krátce povaříme.

Servírujeme na bramborák - na talíř položíme velký bramborák, na který navrstvíme připravenou vepřovou směs a dozdobíme zeleninou.

Další recepty:
vepřo knedlo zelo, kuřecí medailonky, kýta s ananasem, segedínský guláš, zapečené vepřové kotlety, vepřová kýta na bramborech a klobáse, zapečená vepřová krkovice, zapečené vepřové plátky s okurkou, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí řízky v jogurtu, vepřové medailonky s omáčkou Mornay

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.