Recepty > polévky > vepřová soljanka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vývaru z hovězího masa, 200 g rajského protlaku, 150 g vařeného hovězího masa, 150 g vařeného vepřového jazyka, 150 g vařených vepřových ledvinek, 150 g vepřové šunky, 150 g párků, 700 g nakládaných okurek včetně nálevu, 100 g mix oliv černých a zelených, 1 citron, snítka kopru, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Do vařícího vývaru přidáme rajský protlak a všechny ingredience nakrájené na nudličky, olivy na plátky, dolijeme lákem z okurek, osolíme a opepříme, krátce povaříme. Do talíře s polévkou vložíme plátek citrónu a střapeček kopru. Vedle do misky servírujeme kysanou smetanu, kterou si každý do polévky přidává podle své chuti.
Další recepty:
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Soljanka po gruzínsku kterou 30-40 minut přikrytou dusíme.
Houbová soljanka s bílým pečivem.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Soljanka z ryby
Vepřová soljanka přináší na české talíře svoji chuť.