Recepty > vepřové maso > vepřová žebírka na gril
Potřebné suroviny:
1,2 kg vepřových kotlet
Grilovací omáčka: 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce citronové štávy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce cukru, 3 lžíce sojové omáčky, 100 ml čerstvého vína, 4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, sůl
Postup přípravy:
Vykostěná vepřová žebírka nakrájíme na tenké plátky a vložíme do širší ploché misky, zalijeme grilovací omáčkou připravenou smícháním uvedených surovin a 2 hodiny marinujeme. Občas plátky přeložíme, aby se maso rovnoměrně marinovalo. Poté je osušíme, položíme na rošt mírně rozehřátého grilu potřeného olejem a pozvolna grilujeme dozlatova. Občas obracíme a potíráme marinádou. Propečená žebírka podáváme se smaženými bramporovými hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.
Další recepty:
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Vepřová pečeně na víně kterou zahustíme hladkou moukou.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Hovězí guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Kotlety v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Slavnostní vepřová žebírka
Vepřová žebírka na gril podle pražského uzenáře potěší oko i chuť.