Recepty > omáčky > vepřové karé s paprikovou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 plátků vepřové karé (kotleta) bez kosti, 1 cibule, olej, sůl, pepř, masox, papriková pasta, světlá instantní jíška
Jak připravit tento recept:
Naklepané vepřové karé posolíme, opepříme a velmi zlehka potřeme paprikovou pastou. Rozpálíme trochu oleje a velmi zprudka osmahneme plátky karé z obou stran. Osmažené maso vložíme do hrnce a ve výpeku na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou přidáme k masu, zlehka podlijeme vodou a dochutíme polévkovou lžící paprikové pasty. Rozdrobíme jednu kostku masoxu a lehce dusíme pod pokličkou 30 minut. Poté maso vyjmeme, vzniklou šťávu lehce zahustíme jíškou a 5 minut provaříme. Dle potřeby osolíme.
Vepřové karé s paprikovou omáčkou podáváme s těstovinami nebo brambory.
Další recepty:
dršťková polévka, marináda na kuřecí maso, chilli omáčka, vlámská olivová omáčka, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, andaluská omáčka, sambal oelek, omáčka puttanesca, medová marináda, pivní marináda, omáčka ze tří druhů sýra, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku
Dozvíte se zde, jak se vaří vepřové karé s paprikovou omáčkou.