Recepty > vepřové maso > vepřové koleno na červeném víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vykostěné vepřové koleno, lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 2 petržele, 2 mrkve, čtvrtku většího celeru, sůl, 15 kuliček černého pepře, 8 kuliček nového koření, 1 bobkový list, 3 jalovce (nemusi být), 3 dcl červeného vína, vývar, hladká mouka
Postup přípravy:
Do pekáče vložíme olej nebo sádlo, pokrájenou cibuli, petržel, mrkev a celer, osolené koleno, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a jalovec a podlijeme polovinou vína a půl litrem vývaru (masox), přiklopíme, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přikryté 2 hodiny. Během pečení kontrolujeme, zda se nám koleno nepřipéká a pokud je potřeba, podléváme. Po odkrytí dolijeme zbytkem vina a ještě chvíli dopečeme. Poté koleno vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, aby se zahustila.
Vepřové koleno na červeném víně podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
chalupářský guláš pod alobalem, vepřové kotlety, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, česneková omáčka z vepřových kostí, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřová plec s párkem a okurkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.