Recepty > vepřové maso > vepřové kotlety s omáčkou s kapary
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vepřové kotlety, sůl, pepř, chilli omáčka, olej, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, masox, 1 kyselá okurka, 1 lžíce kapary
Postup přípravy pokrmu:
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme chilli omáčkou, potřeme olejem a vložíme do lednice, kde je necháme minimálně 2 hodiny odležet (ideálně přes noc). V hlubší pánvi rozehřejeme olej, na kterém kotlety z obou stran osmažíme. Poté kotlety z pánve vyjmeme, přidáme máslo, na kterém zpěníme nadrobno rozkrájenou cibuli, posypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem z masoxu a dobře promícháme. Poté do pánve vrátíme kotlety, přidáme lžíci kaparů a zvolna vaříme po dobu asi 15 minut. Krátce před koncem vaření přidáme na kostičky nakrájenou okurku.
Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety na houbách, játra na cibulce, vepřová kýta plněná vejci, zapečené vepřové závitky, vepřové nudličky na víně, vepřová krkovice, česnekové kapsy, marinovaná vepřová kýta, vepřové kotlety s mrkvovou omáčkou, úhoř na víně, játrová omáčka, marinované vepřové kotlety, vepřové závitky s omáčkou z Nivy, bedly na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.