Recepty

Recepty > omáčky > vepřové kotlety se šunkovou omáčkou

Recept - Vepřové kotlety se šunkovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 vepřových kotlet asi 2cm silných, sůl, mletý pepř, mouka na obalení, 3 lžíce sádla, 1 hrnek jemně pokrájené cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 hrnek kuřecího vývaru, 1/4 hrnku rajského protlaku, 1 lžička mouky, 1 hrnek zakysané smetany, 170g vařené šunky nakrájené na nudličky, 170g naložených okurek

Jak připravit tento recept:

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme sádlo, na kterém osmahneme kotlety z obou stran. Poté kotlety vyjmeme a veškerý tuk, až na slabý film vylijeme. Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a poté přidáme nadrobno pokránený česnek. Sejmeme s ohně a přidáme papriku, ve které cibuli obalíme. Přilijeme vývar a protlak, vrátíme na oheň a uvedeme do varu. Vrátíme zpět maso, přikryjeme a na mírném ohni dusíme 40 minut, až je maso měkké. V průběhu dušení kotlety jednou obrátíme. V hrnku smícháme mouku se zakysanou smetanou, za stálého míchání nalijeme do pánve a vaříme 2-3 minuty, až je omáčka hustá a hladká. Poté přidáme nudličky šunky a okurky a ještě další 1-2 minuty povaříme. Nalijeme na kotlety a podáváme.

Vepřové kotlety se šunkovou omáčkou podáváme s noky, nudlemi, rýží či knedlíkem.

Další recepty:
vepřové kotlety, chilli omáčka, vepřové karé s paprikovou omáčkou, francouzská pórková polévka, boloňská omáčka, dršťková polévka z hlívy ústřičné, andaluská omáčka, sambal oelek, omáčka puttanesca, medová marináda, pivní marináda, omáčka ze tří druhů sýra, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso

Recepty
Vepřové kotlety

Dozvíte se zde, jak se vaří vepřové kotlety se šunkovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.