Recepty > vepřové maso > vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg vepřových ledvinek, 1/2 kg předvařené muchomůrky růžovky (masák), sůl, olej, 2 větší cibule, drcený kmín, mletý pepř, 2 kostky masoxu, hladká mouka
Postup přípravy:
Klobouky muchomůrek růžovek nakrájíme podél lupenů, vložíme do osolené vody a předvaříme. Poté slijeme a necháme odkapat.
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájené vepřové ledvinky (zbavené vnitřních kanálků a vypláchnuté ve vodě), přidáme drcený kmín, mletý pepř a masox. Po částečném změknutí ledvinek přidáme předvařené muchomůrky růžovky. Podlijeme horkou vodou, vydusíme a zaprášíme hladkou moukou do téměř kašovitého stavu, znovu rozředíme horkou vodou a povaříme.
Vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou podáváme s rýží jako přílohou.
Další recepty:
chalupářský guláš pod alobalem, vepřové koleno na červeném víně, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, česneková omáčka z vepřových kostí, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřová plec s párkem a okurkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.