Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřové maso na červeném víně

Recept - Vepřové maso na červeném víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g vepřového masa, 1 cibule, 1 mrkev, sklenice červeného vína, lžíce octa, tymián, pepř, bobkový list, majoránka, sůl, sádlo nebo olej, vývar nebo voda, mouka, máslo

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na hrubo, mrkev na kolečka, přidáme červené víno, ocet, koření, sůl a svaříme. Do vychladlého nálevu vložíme maso a uložíme na 3 dny do chladu. Každý den obracíme.

Maso osušíme a osmahneme na sádle nebo oleji. Podlijeme marinádou a pečeme, podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme lžičkou mouky a povaříme. Hotovou šťávu zjemníme lžičkou másla. Vepřové maso na červeném víně podáváme s rýží, vařenými brambory nebo studené s chlebem.

Další recepty:
maso na gril, arašídové řízky, úhoř na víně, čínské vepřové řízky na pórku, kotlety v alobalu, segedínský guláš, vepřové maso na mrkvi, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, kotlety se sýrem, plněné vepřové řízky v trojobalu, zbojnické špízy, zavařené vepřové maso, zapečené vepřové řízky se zeleninou, vepřové nudličky na víně

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.