Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřové maso po francouzsku

Recept - Vepřové maso po francouzsku

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

750 g vepřového masa, olej, 1 velká cibule, hladká mouka, černé pivo, ocet, cukr, pepř, sůl, muškátový květ, svazek zelených bylinek (pažitka, petrželka, bazalka), bílá bageta, máslo, plnotučná hořčice

Postup přípravy:

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, které zprudka orestujeme na oleji. Poté kostky masa vyjmeme a na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme mouku, zalijeme horkou vodou (250 ml), přilijeme opatrně černé pivo (250 ml) a za stálého míchání vaříme. Přidáme lžičku octa a 2-3 lžičky cukru. Dochutíme pepřem, solí, muškátovým květem a přidáme nasekané bylinky. Přelijeme do zapekácí mísy a vložíme maso. V předem vyhřáté troubě pečeme až do změknutí masa (pozor, aby se nevypekla omáčka).

Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky, osmahneme ji z obou stran na másle a z jedné strany potřeme hořčicí. 20 minut před dopečením masa poklademe plátky bagety na vrstvu masa potřenou stranou dolů.

Vepřové maso po francouzsku podáváme s rýží, hranolkami nebo kroketami a zeleninovou oblohou.

Další recepty:
maso na gril, srbské brambory, medová marináda, holandský řízek, segedínský guláš, vepřové nudličky na víně, kotlety v alobalu, čínské nudličky z vepřového masa, domácí klobásy, krakonošova ohnivá kýta, babiččiny kotlety, plněné vepřové řízky v trojobalu, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo, vepřové kotlety

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.