Recepty

Recepty > omáčky > vepřové maso se smetanovou omáčkou na hrášku

Recept - Vepřové maso se smetanovou omáčkou na hrášku

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

vepřové maso, 12% smetana, 1 malá plechovka hrášku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 500 ml hovězího vývaru, olej

Jak připravit tento recept:

Na plátky nakrájené vepřové maso osolíme, opepříme, vložíme na rozpálený olej a zprudka osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme, když je maso měkké, vyndáme jej na talířek. Z hrášku slijeme vodu, přidáme ho k vývaru a povaříme asi 5 minut. Poté pomalu přilijeme smetanu. Na pánvi z mouky a másla vytvoříme světlou jíšku, kterou lze, pokud je příliš řídká, omáčku zahustit.

Další recepty:
babiččina bramboračka, vepřové plátky s žampionovou omáčkou, vepřové plátky na smetaně, česneková omáčka, boloňské špagety, vepřový řízek s omáčkou, zelná omáčka, hořčičná omáčka z vývaru, nadívaný vepřový řízek, rajská omáčka s masovými kuličkami, cuketová omáčka s masovými kuličkami, houbová svíčková, okurková omáčka, babiččina rajská

Recepty
Vepřové maso

Dobrou chuť vám přeje vepřové maso se smetanovou omáčkou na hrášku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.