Recepty > vepřové maso > vepřové maso se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g vepřového masa, olej, 4 rajčata, 3 papriky, 2 mrkve, 2 cibule, hrst hrášku, sůl, pepř, provensálské koření
Postup přípravy pokrmu:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, smícháme se 3 lžícemi oleje a necháme v chladu odležet minimálně hodinu (ideálně přes noc). Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, mrkev na kolečka. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a smažíme. Když se maso zatáhne, přidáme sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky provensálského koření a pokračujeme ve smažení. V okamžiku, kdy je maso téměř měkké, přidáme rajčata, papriku a mrkev, podlijeme trochu vodou a dovaříme do změknutí masa i zeleniny.
Podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřové kotlety na houbách, játra na cibulce, kuře na paprice, bramborový salát, játrová omáčka, rajská omáčka, vepřové kotlety na paprice, kuřecí kung-pao, vepřo knedlo zelo, treska s rajčaty
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.